'; ?> In het spoor van de Sherpa’s | Anneke & Stiaan op trot!
June 7, 2011

Nepal heeft altijd bovenaan het lijstje van te bezoeken landen gestaan. En binnenkort is het zover. Na Myanmar vliegen we richting Kathmandu om van daaruit te voet door de Solu Kumbu, het Land van de Sherpa’s, te trekken. Een kinderdroom die eindelijk werkelijkheid wordt. Dit wordt een gigantisch boeddistisch feest. Van het begin tot het einde.

Het zal een uiterst boeiende kennismaking met Nepal in al zijn facetten zijn. De trekking slalomt langs de oude Everest-route die ooit de eerste klimmers naar de hoogste berg ter wereld voerde. Een boeiend en gevarieerd landschap waar we naast de bekende Sherpa’s ook de andere bevolkingsgroepen van Nepal tegenkomen. 21 dagen lang slingeren we tussen de reuzen van de Nepalese hoogvlakten. Op weg naar het dak van de wereld.

De Pikey Peak krijgen we reeds op onze eerste wandeldag te zien. De beklimming zou één van de mooiste bergpanorama’s ter wereld opleveren. Maar liefst 6 van de 14 bergen ter wereld die hoger dan 8000m zijn zullen aan onze voeten liggen! Min of meer…

Nadien trekken we naar Dudh Kunda, een ‘heilig’ meer op 4500m hoogte. Dus we zullen onze zwembroek alvast bovenaan de rugzak proppen.

Werner De Vree op 16/07/11

pakt dan toch maar een Damartzwembroekske zene, op die hoogte
;-)

En-joy! Alvast goeje reis en wij genieten nog na van een supergezellige (en lekkere) huwelijksreceptie!

Carine & Werner.