'; ?> Midden-aarde zien en dan sterven | Anneke & Stiaan op trot!
June 11, 2011

Toegegeven. We zijn nu niet echt Lord Of The Rings-adepten van het eerste uur. Maar toch. Frodo en z’n bende zijn niet onopgemerkt gepasseerd toen hun langspelers onze cinemazalen veroverden. Niet dat we met aanbouw Elvenoren of Hobbittenen de deur buiten stappen. Maar de beelden van de weidse landschappen, diepuitgesneden fjorden en besneeuwde bergtoppen in Nieuw-Zeeland die als filmdecor dienden, weken toch enige emotie bij ons los. Om die beelden te smaken is het toch niet van belang dat je alle uit Tolkien’s-brein-ontsproten volksstammen kent. Toch?

In september doen we Nieuw-Zeeland aan, volgens velen één van de mooiste landen op deze aardkloot. “De ritmische afwisseling van landschappen in Nieuw-Zeeland zal je met verstomming slaan”, zei één van onze vrienden een tijdje terug. “Het is alsof je in Noorwegen, de Provence en Californië vertoeft. Allemaal tegelijkertijd.” We zien ons al cruisen tussen bergen, stranden, weiden, wijnranken, regenwouden, rivieren, fjorden en vulkanen.  Van het ene droomplaatje in het andere vallen, dat wordt smullen.

En voor ik het vergeet. Tegen alle advies van An in, wil ik in Nieuw-Zeeland voor de allereerste keer, en waarschijnlijk ook de laatste, met een rekker aan m’n voeten van een brug springen. Nieuw-Zeeland is immers het walhalla van de bungeejumpers. AJ Hackett, de uitvinder van het bungeejumpen, serveert je drie bruggen waarvan je de dieperik kan opzoeken. Ik ga voor de Kawarau-brug, een stalen brug waarop de allereerste bungeejumps werden georganiseerd. Dit worden beslist de meest ijzingwekkende seconden van m’n leven. Van Halen flitst door m’n hoofd terwijl ik dit schrijf. Go ahead, jump. Jump!

super !!!

Sofie Lenaerts op 22/06/11

allé, dat is dan al zeker 1 extra onderbroek mee in de rugzak :-)

Veerle Cleiren op 22/06/11

Fantastische bestemmingen gekozen! Ik ga jullie avonturen zeker volgen op de website….geniet ervan met volle teugen! Groetjes

Bart op 09/07/11

Veel plezier op jullie waanzinnig avontuur! We gaan alles volgen! Bart & Anneke

annemie Wouters op 11/07/11

Prachtig maar toch voorzichtig zijn he!

Cindy & Bert op 22/07/11

Spijtig genoeg konden we jullie niet uitwuiven deze avond! Daarom via deze weg … beleef, geniet en zorg voor geweldige avonturen die in jullie geheugen gegrift zullen staan en kom heel terug thuis ;-)

ward vandermolen op 02/08/11

Anneke en stjaaneke,
Wat een adembenemende tocht. Wat moet hetzijn, als je hetzelf kunt onder-
vinden.Adembenemend, gewoon prachtig.En dit is nog maar het begin.
Stjaaneke wanneer je van de Kawarau brug springt zie dat diene rekker goed
is vastgemaakt, ge weet maar nooit.
Groetjes van uwe vriend, uwe papa en ook veel groetjes van ons moeder
aan jullie beide

Jaloerse Hugo. op 11/08/11

Anneke en Stiaan,
ik ben van nature al een jaloers mens en nu ik lees over de Great Ocean Road krijg ik het nog harder. Wij waren daar in 2000. Wat tof dat jullie dit ook kozen. Geniet van de reis, van het leven en alles wat er te rapen valt want het leven is kort, veel te kort. Veel succes en kom behouden thuis/