'; ?> De koorts van het geel | Anneke & Stiaan op trot!
July 31, 2011

Noot: het typen van een blogpost downunder is geen lachertje. Slechte keyboards in qwerty. Onvindbare leestekens. En te weinig tijd maken een perfecte post een onmogelijke zaak. Onze welgemeende excuses :)

De verwachtingen waren hoog gespannen op weg naar Australie. Volledig terecht. Mocht een Belg het geel pakken in Parijs, ons land zou op zijn kop staan. De driekleur zou fier wapperen aan menig vlaggenmast. Feestelijke braderijen zouden als paddestoelen uit de grond schieten. Om van de beken bier die consumeerd zouden worden nog maar te zwijgen. Wat dan met Australie. Dit moet een absoluut hoogtepunt zijn. De allereerste Aussie na Phil Anderson in het geel en die de trui dan effectief grijpt op de Champs-Elysees. Onze aankomst in Sydney wordt beslist een knaller van formaat.

De wildste fantasieen vormen zich in mijn hoofd tijdens de vlucht van Abu Dhabi naar Sydney. Van geelgeschilderde straten tot en met geel vuurwerk, confetti en t-shirts waarop die knoert van een kop van die Cadel op gedrukt staat. Opgewonden als een klein kind stap ik, na 14u tussen 2 stoelen geperst te zitten, van het vliegtuig. Eenmaal door customs mag het feest van mij alvast losbarsten.

En dan was het zover. De grootste verontwaardiging tot dusver. Het enige geel dat ik zag, was de gele waas voor mijn ogen van een veel te lange vlietuigreis. Een waas van overdreven vermoeidheid. ‘We gaan een big ride organiseren’, wist Graeme, onze oversympathieke gids van Bike Buffs, ons later te vertellen. ‘En dat is het dan’, vroeg ik met enige verbazing. Dit was de start van onze vijf maanden.

‘Travelodge’, vraag ik aarzelend aan onze taxichauffeur. ‘No worries, mate’, antwoordt hij. De deur van het busje sluit en de chauffeur rijdt even later door een eerste rood licht. Aussie Rules wordt ons later uitgelegd. We arriveren in een naar onze normen fantastisch hotel. Van hieraf kan het enkel nog downhill. Een uberpropere kamer, zacht bed en schimmelvrije douche lachen ons toe. Elke morgen a good brekkie en de dag kan niet meer stuk. Dit mogen we niet te gewoon worden. Anders worden alle volgende backpackers een regelrechte hel. Genoeg geluld. Laten we overgaan tot de orde van de dag.

Wat moet die Cpt Cook gedacht hebben toen hij in 1770 met zijn drijfhout arriveerde ergens ter hoogte van waar Sydney nu ligt. Dit is de ideale locatie voor een sociaal experiment. Laten we hier een resem dieven, verkrachters en ander gespuis droppen en zien hoe ze het er vanaf brengen. Experiment geslaagd. Na al die jaren is Sydney alvast nr 7 in de ranking van meest leefbare steden op deze aardbol. Jeps, het Leuven Centraal ten zuiden van de evenaar is een paradijs. Of tenminste hetgene wat we tot nu toe hebben mogen ontdekken. Nog nooit hebben we zo’n propere stad bezocht. Straten blinken in de zon, stadsduiven zijn echte gentlemen ten opzichte van het gevederde zootje in Antwerpen en de landlopers wanen zich, althans dat denken wij, in Center Parcs met zo een klimaat. Alles is perfect. Misschien iets te perfect.

Sydney ontdek je bovengronds. Je zou de stad oneer aandoen mocht je voor elke verplaatsing de metro in duiken. Een stad als deze ontdek je te voet. Of met een fiets. Van het tweede zijn wij fans van het eerste uur. Niets leuker dan een relaxe fietstocht in het gezelschap van een of andere geschifte gids. Toevallig stootten we tijdens een slenterpartij doorheen The Rocks op Bike Buffs. De foto van de fixie in de etalage trok mijn aandacht. Deze fietstochtenboer moest beslist cooler zijn dan alle anderen. Graeme, een kloeke zestiger met de nodige nonchalence en scepticisme, neemt toeristen mee op sleeptouw doorheen zijn stad. Geheel op zijn manier. Een antiquair op rust die permanent voor het stalen ros heeft gekozen. Wicked!

To be continued…

annemie Wouters op 31/07/11

Leuk ! Gaan wij zo 5 maanden verwend worden met zo n leuke verslagen? Heerlijk!!!

Pascale op 01/08/11

Het blog leest als een trein.. zelfs met een qwerty-klavier en onvindbare leestekens lijkt het een beetje alsof ik in jullie schaduw mag meegenieten!
Ik ben benieuwd naar meer…

Martijn op 01/08/11

Waaw, moeten we zelf niet meer op reis gaan! Vanuit de luie zetel waan je je immers zelf in Australië. Schitterend, goede reis en keep writing !! XXX

t ziet er al even warm uit als hier :-)
GENIET

lieve op 02/08/11

da ziet er tot hiertoe niet slecht uit! het leest gelijk een tiet,ik zit al helemaal in de sfeer! geniet en zorg…van en voor! xxx

Bieke op 03/08/11

Een mooi begin…

Caroline op 04/08/11

Amai mannekes weer een knap staaltje leesmateriaal! Leuk om hier te volgen wat jullie doen. Genieten , genieten en heelhuids terugkomen!

ward vandermolen op 05/08/11

stjaaneke
Oppassen voor die mooie gidsen, je weet maar nooit
Volgens mij ben je volop aan het genieten. Het ziet er in alle
geval prachtig uit
Dikke kus

Hugo Janssens op 07/08/11

jong koppel geniet ervan, we vinden het tof jullie te volgen en leren zo ook iets bij…veel plezier verder

Sanne op 07/08/11

Hey An & Stiaan,

SUPER om jullie via den blog wat te kunnen volgen. Ik weet nog hoe leuk ik het vond wanneer mijn zusje en haar vriend vanalles op hun blog plaatsten toen zij weg waren! Ik ben het dus al een beetje gewend om te reageren :) Het is keileuk geschreven, dus ik kijk uit naar meer verhalen…. Geniet er lekker van!

Dikke zoen,
Sanne en Tim

Steven Van Dyck op 08/08/11

Tja,
dat verkrachten en moorden zal nogal tegengevallen zijn (behalve op aboriginals dan) want in Engeland werd je daar in de 18e eeuw in regel voor opgeknoopt. De eerste Aussies waren maar een stelletje foutparkeerders en zo denk ik…
Fotoship is toch iets leuk om de wolken van de foto’s te halen.
PS: een gids is goed, anders verdwaal je gemakkelijk; de zon staat daar immers in het noorden op de middag – daarom dat alles daar ‘s middags dicht is, ze vertrekken dan met de noorderzon (meestal naar het strand…)

rosette op 18/08/11

leuk om te lezen,je hebt er talent voor :-)

annemie Wouters op 31/08/11

An nen hele leuke verjaardag!Kusjes ! Jullie kaartje is aangekomen! Uwe kado zal gestort worden, Geniet van uwen dag en we blijven jullie volgen!!

Nadia op 15/09/11

Dag Stiaan en An! Jullie kaartjes zijn goed aangekomen op school! Bedankt!Het is super om jullie zo te kunnen volgen. Wij genieten met jullie mee…