'; ?> Onderbroekenlol in een rubberboot | Anneke & Stiaan op trot!
September 26, 2011

Na een helse tocht op de ferry van Zuid naar Noord, zetten we koers richting Ohakune voor de wereldberoemde Tongariro Crossing. Het is ‘s werelds mooiste eendagswandeling die je rond Mount Doom van Lord Of The Rings leidt. Op een wandeling van een slordige 20 km maak je kennis met Tongariro en zijn natuurlijke krachten.

En dan slaat het noodlot toe. “Sorry dear, geen Tongariro tot na het weekend”, zegt de vriendelijke dame van het informatiecentrum. Wat te doen? Het is nog maar donderdag. “Je kan gaan raften”, stelt ze voor. Raften, it is! We gaan op stap met Rafting New Zealand, een gezellig familiebedrijf met de nodige stroomversnellingen op de teller. We gaan voor de White Water Tongariro Trip (3+).

We zijn de enige 2 rafters van de dag. Blijkbaar zit ook hier iedereen graag binnen als het koud en regenachtig is. “Ik wilde deze ochtend nog bellen om onze trip te verzetten”, verwelkomt onze stuurman ons. “Maar ik dacht what the hell. We vliegen erin!” Met twee andere stuurmannen in opleiding trekken we naar de rivier. Met 50 stroomversnellingen in het verschiet, wordt het lachen geblazen. Vanaf het moment dat we onze boot in het water leggen en onze commando’s nog een keertje overlopen, klaart het weer op. De rit kan beginnen. Laat die stroomversnellingen nu maar komen!

In een geweldig decor vliegen we van de ene stroomversnelling naar de andere. An en ik zitten voorin in de boot. Telkens een nieuwe versnelling wordt aangekondigd zetten we ons als volleerde rafters schrap om aan een zo hoog mogelijke snelheid door de rivier te klieven. We genieten beiden van de omgeving en het raften. Hoewel het zeer koud is,parelt het zweet over ons voorhoofd.

De uren op het water vliegen voorbij. Met een gelukzalige glimlach op ons gezicht zitten we op het busje richting een welverdiende warme douche en een frisse pint. Onze stuurman vertelt van zijn raftavonturen in Nepal. Misschien moeten we daar voor een bisnummer gaan?

Tom VG op 26/09/11

Bijna even scary als op het vrijgezellenfeest! Kapitein vaarde ongetwijfeld mee! Zie dat je nog heel thuis geraakt.. begint wat extreme world tripping te worden :-P blijven pennen!

ward vandermolen op 26/09/11

Het raftavontuur lijkt een beetje op dat van de Zambesi. Daar is ons moeder
3X uit den boot geslingerd en naar den dieperik gegaan. Ik was in alle geval
blij dat we er heelhuids uitgekomen zijn.
Wees voorzichtig
Dikke kus

Martijn op 26/09/11

Super Cool !! Knappe reportages , precies vlaanderen vakantieland! Leuk voor de thuisblijvers om mee te volgen!
Geniet er maar lekker van!! ;-) )
Grtjs XXX

MargitenLeslie op 27/09/11

Zalig seg! Jullie doen en zien echt de meest uiteenlopende dingen en door het lezen zijn we er precies zelf bij!! Wat een geweldige trip, geniet ervan!!! Ben al benieuwd naar de verhalen uit Bangkok…ping…pong haha ;) xxx

annemie Wouters op 27/09/11

Amaai An ! Dat gij dat durft!!
Ziet er toch ruw uit! Nog veel plezier!!

jéjé en sus op 27/09/11

jaloers !!

Tom op 27/09/11

bangelijk!!

admin op 28/09/11

@annemie Wouters: Natuurlijk durf ik dat!!! Wat had je nu gedacht?

admin op 28/09/11

@ward vandermolen: Het was een 3+ rafting en ik denk dat de Zambesi zeker een 5 is en een pak gevaarlijker. Tegenover jullie tocht is die van ons maar een ritje in die ronde banden van Bobbejaanland.

admin op 28/09/11

@Tom VG: Vrijgezellen was veel zwaarder :) Vooral het van de kant weg geraken.

rosette op 28/09/11

heb dat eens gedaan op de Lesse,vond dat super eng brrrrrrrr !

Pascale op 28/09/11

ik dacht dat 3+ voor 3-jarigen en ouder betekende! ;-)

Hans & Lot op 30/09/11

Super tof!!! geniet ervan